Как да сменим памперса

 Кратко илюстрирано ръководство за млади майки

nappy1Преди да започнете смяната на папмерса, пригответе всичко необходимо наблизо. Това включва: чист памперс, бебешки крем, мокри кърпички или леген с вода и кърпа. Пригответе и чисти дрехи в случай че като съблечете бебето се окаже, че памперсът е изпуснал. 

 

nappy2Поставете бебето на масата за преповиване (или мястото, където ще извършите смяната). Ако хленчи, изпейте му песен, дайте му някоя играчка в ръцете или пуснете нежна музика от музикална кутийка.

 

 

nappy3Събуйте бебето и разлепете памперса. Използвайте предната му част, за да забършете дупето ако е необходимо. Сгънете мръсният памперс на вързопче и го залепете, за да не протече.

 

 

nappy4Нежно избършете дупето на бебето с мокри кърпички или го измийте в приготвения леген. Внимателно изчистете гънките при момиченцата, а при момченцата внимавайте кожичката да не е издърпана назад.

 

 

nappy5За да почистите задната част на дупето хванете бебето за крачетата с една ръка, като го държите между глезените и леко го повдигнете. Почиствайте момиченцата от пред назад, за да избегнете вагинални инфекции.

 

 

nappy5Намажете бебешки крем против подсичане.

 

 

 

 

nappy_disposable_31Отворете чистата пелена. Повдигнете отново бебето за крачетата и поставете памперса под него. Залепете всяка лепенка, като внимавате да не ги стегнете много.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: